Bliv frivillig

Gør en forskel for pressede småbørnsfamilier – bliv frivillig familieven

En HOME-START familieven hjælper småbørnsfamilier, der er under pres med praktisk og venskabelig støtte et par timer om ugen i mindst et halvt år.

Hver eneste time, du som familieven lægger hos en af de mange familier, der trænger, gør underværker. Måske er det lige netop din støtte, der giver familien det nødvendige overskud i en indimellem overvældende hverdag. Så har du tiden, lysten og overskuddet, kan du med en relativt lille indsats – gøre en kæmpemæssig forskel.

Opgaven som familieven

Den væsentligste opgave for en familieven er støtte forældrene med sit ikke-dømmende nærvær. Give en tiltrængt hjælpende hånd og skabe tryghed og øget trivsel.

Som frivillig familieven kan du hjælpe en familie med det, de selv oplever at have brug for hjælp til. Det kan være alt fra at lave aftensmad til at læse en bog for børnene, snakke med forældrene eller få hængt billeder op, så stuen bliver hyggelig.

Den venskabelige støtte, familien får af den frivillige i hjemmet, giver glæde, nye oplevelser og ny indsigt. Alt dette bidrager til, at forældrene bedre kan mobilisere deres egne ressourcer og at de derfor er langt bedre rustet til at klare hverdagslivets udfordringer, så de ikke udvikler sig til kriser og eventuelle sammenbrud.

Alle frivillige deltager i et forberedelseskursus, så de er rustet til opgaven. Har du fået lyst til at blive familieven, så kontakt endelig koordinator Rikke Okkels på T: +45 42 43 79 10 eller toender@home-start.dk